Glas

Ook glas is een belangrijk onderdeel van jouw nieuwe kozijnen en moet ervoor zorgen dat de harde Zeeuwse wind geen kans krijgt om tot je woning binnen te dringen. Ook de kou en warmte moeten buiten gehouden worden en dit bereiken wij door standaard onze kozijnen te voorzien van HR++ glas.

DIVERSITEIT

Echter zijn er buiten onze standaardbeglazing nog vele andere mogelijkheden wat glas betreft, denk hierbij aan Tripple glas, gelaagd glas, zonwerend glas, geluidsisolerend glas en sierglas voor de badkamer of voordeur.

GELUID EN GELD

Ons standaard glas levert je al snel een geluidsreductie op van -28db. Tevens zal je zien dat de energierekening een stukje lager uit zal vallen nadat de nieuwe kozijnen en glas geplaatst zijn.

ISOLATIEWAARDES

Ons standaard HR++ glas heeft een U-waarde van 1,1 W/m2K. De isolatiewaarde van driedubbel glas of Triple glas voor kunststof en houten kozijnen is 0,6 W/m2K. Voor aluminium kozijnen is dit 0,5 W/m2K.

SUBSIDIE

Als bewoner-eigenaar kom je in aanmerking voor subsidie: €35,- per m2 voor HR++ glas en €45,- per m2 voor triple glas. Solide kozijn en deur helpen u graag met de subsidie-aanvraag.

VEILIGHEID

Indien je in jouw woning kozijnen hebt waarbij het glas lager is dan 800mm van de vloer is het raadzaam om hier gelaagd veiligheidsglas toe te passen, dit om doorloop of doorval te voorkomen.

Kinderen zijn ons dierbaarste bezit en je moet er niet aan denken dat tijdens het spelen of voetballen er een van de kinderendoor het glas valt. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje!

Gelaagd glas of veiligheidsglas ontstaat door verschillende glaslagen van 3 of 4 mm met elkaar te verbinden en tussen de glaslagen een doorzichtige PVB-folie van 0,37mm te bevestigen. Als het glas breekt, blijven de scherven ook aan de folie kleven.